Jaguar XJ als hybride in 2013

Jaguar XJ Hybride
Land Rover zal tegen 2012 – 2013 met een hybride Range Rover op de markt komen. Jaguar zal allicht volgen met een hybride Jaguar XJ.

Onder de motorkap van die hybride zal wellicht een – aangepaste? – 3.0 liter grote V6 dieselmotor komen liggen, die we eerder al testten in de Jaguar XF-S en de Land Rover Discovery 4. Die krachtige en soepele dieselmotor zal samen met een elektromotor het vermogen van de wagen genereren. Die elektromotor zal zo’n 47 pk leveren en dus vooral als extraatje bovenop de dieselmotor dienen.

De overbrenging van de kracht zou via een automatische achtbak gaan, die bovendien brandstofbesparend ingesteld zou zijn. Naast al dit milieuvriendelijke nieuws over hybrides, gaan er ook geruchten op dat Jaguar – en dus ook Land Rover – werkt aan een E-RV, een Extended-Range Vehicle. Hierbij zou de elektromotor voor de aandrijving zorgen en de dieselmotor de batterijen voor de elektromotor aanvullen. Op die manier kan er op een ecologische manier toch een grote autonomie gehaald worden. (via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...