Gerucht: Volkswagen wil Giugiaro kopen

Giugiaro Frazer Nash
Duitse autobouwer Volkswagen heeft zijn oog laten vallen op het Italiaanse designhuis Italdesign Giugiaro.

Het bedrijf van Giorgetto Giugiaro heeft zijn basis in Moncalieri, Italië en beschikt over 975 werknemers. Voor Volkswagen is het bedrijf erg interessant omdat het mikt op 10 miljoen verkochte voertuigen in 2018. Dit jaar alleen al komt de Volkswagen groep met 60 nieuwe modellen of facelifts op de markt. Extra designers en ingenieurs zijn dan welgekomen. Of Volkswagen het bedrijf volledig zal overkopen of enkel een belang zal nemen is nog niet bekend. De exacte details over de transactie worden volgende week verwacht.

Italdesign Giugiaro werd in 1968 opgericht door Giorgetto Giugiaro, momenteel wordt het bedrijf mede geleid door zijn zoon Fabrio Giugiaro. Giugiaro was onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van de Alfa Romeo 159 en Brera, de Fiat Grande Punto en de Volkswagen Golf, Passat, Polo en Scirocco uit de jaren ’70. Het meest recente ontwerp zagen we op het autosalon van Genève in de gedaante van de Giugiaro Frazer Nash. (Via: AutoNews)

Alfa Romeo 159

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...