Land Rover LRX blijft trouw aan concept

Land Rover LRX
Land Rover werkt druk aan het maken van een nieuw instapmodel, dat momenteel nog LRX heet.

De Land Rover LRX zal de eerste Land Rover worden met voorwielaandrijving. De kans zit er echter dik in dat er ook vierwielaandrijving beschikbaar zal zijn. De LRX zal gepositioneerd worden onder de Land Rover Freelander, die momenteel het instapmodel is van de Brits-Indiaanse constructeur. Naar men zegt zou deze LRX bovendien als hybride verkrijgbaar zijn.

De nieuwe LRX zal er in elk geval prachtig uitzien. Wanneer we kijken naar de spyshots, merken we onder de hallucinante camouflage op dat er niet veel veranderde aan het uiterlijk van de LRX ten opzichte van het conceptmodel. Dat conceptmodel werd in het algemeen schitterend onthaald, wellicht dat Land Rover daarom niet veel aan het uiterlijk wil veranderen.

Land Rover heeft verder nog ambities om tegen 2012 met een hybride Range Rover op de markt te komen, die minder dan 100 gram CO2 zal uitstoten. Dit zou kunnen door een combinatie van de huidige V6-dieselmotor en een elektromotor. De kracht zou via een achttraps automaat overgebracht worden. Ondanks alle milieuvriendelijke roddels, laat Land Rover toch weten dat het zal blijven doorgaan met het produceren van ’s werelds beste off-roaders. Later dit jaar zou Land Rover haar down-to-earth model onthullen, op het autosalon van Parijs?  Wij kunnen alleszins niet wachten om te zien wat Land Rover ervan maakte! (via AB)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Land Rover LRX blijft trouw aan concept"

 1. PJS 18-05-2010 om 10:36

  Hybride Range Rover, minder dan 100 gram CO2? Laat me niet lachen.

 2. MRM 18-05-2010 om 10:38

  ’t Kan natuurlijk altijd,
  Hybride diesels zijn volgens mij nog niet in massa geproduceerd, wie weet wat het effect op de CO2-uitstoot daarvan niet is…
  Al zie ik zo’n beperkte uitstoot ook enkel bij de LRX en niet direct bij de loodzware Range Rover.

 3. Kristof L 18-05-2010 om 17:09

  Nice. Hopelijk komt er ook een 4 deurs versie hier van. Dat maakt hem een stuk praktischer. (natuurlijk verdwijnt dan deels wel de mooie zijlijn met die lange smalle achterruit)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...