nieuwe VW Golf Cabrio VI
De Volkswagen Golf IV kreeg een cabrio-variant, de Golf V kreeg er geen. Ongetwijfeld heeft de VW Eos hier iets mee te maken.

Of er dus een nieuwe Volkswagen Golf Cabrio zal komen, is zeer onduidelijk. Mocht er toch een Volkswagen Golf VI Cabrio komen, dan kunnen de afbeeldingen in dit artikel alvast een idee geven over hoe dit model eruit zou zien. Het zou alleszins kunnen dat de nieuwe Golf een cabrio-variant zou krijgen. De Eos staat immers op het platform van de Passat en mocht Volkswagen een meer betaalbare cabrio op de markt willen brengen, zou het platform van de Golf wel eens de oplossing bij uitstek kunnen worden.

Op de afbeeldingen zien we duidelijk dat de Volkswagen Golf VI Cabrio volgens Theophilus Chin trouw zou blijven aan zijn roots. We zien dus een stoffen kap en een B-stijl die niet opgeplooid wordt. Of Volkswagen dit ook zo ziet, is een andere kwestie, maar zijn charme heeft het alvast wel.

Mocht de Golf VI Cabrio er komen, dan hoeven we ook niet te gissen naar de motorisaties. Die zullen volledig gelijklopend zijn met die van de huidige Golf. Je wagen uitrusten met een DSG-bak om vlot met de haren in de wind te rijden, zou dus wellicht ook tot de mogelijkheden behoren. (via TC)

VW Golf Cabrio VI nieuwe

VW Golf Cabrio VI nieuwe