Impressie: Audi R8 GT Spyder

Audi R8 GT Spyder
Nu we weten hoe de Audi R8 GT eruit ziet, durven we dan al dromen van een Spyder versie?

Designer Jon Sibal durft in ieder geval vooruit te kijken. Ondanks het feit dat Audi nog met geen woord rept over een dakloze R8 GT, ging hij toch al aan de slag. Autobouwers bouwen maar zelden een cabrio versie van hun meest extreme sportwagens. Logisch, want als zonder het dak verliest de wagen een groot deel van zijn stijfheid, dit moet dan opgevangen worden door allerlei verstevigingen die de wagen een stuk zwaarder maken. Er zijn gelukkig ook uitzonderingen, zoals de Ferrari 430 Scuderia 16M.

Onder de motorkap zou hetzelfde blok moeten komen als in de R8 GT, een 5.2-liter V10 zorgt voor 560 pk en 540 Nm koppel waardoor de sprint bij de Coupé voorbij is in 3,6 seconden. Als er een R8 GT Spyder komt zal die door het hogere gewicht in ieder geval trager zijn dan de R8 GT Coupé, een 0 naar 100 tijd van 4 seconden lijkt ons echter haalbaar. (Foto’s via: Jon Sibal)

Audi R8 GT Spyder

Deel dit bericht:

1 reactie op "Impressie: Audi R8 GT Spyder"

  1. Mrnix 17-05-2010 om 22:41

    Rauch

Reageer

Reactie aan het plaatsen...