Amerika loopt storm voor Porsche Panamera

Porsche Panamera
Voor het eerst is de Panamera het best verkopende model van Porsche in de Verenigde Staten.

Goed nieuws vanuit Amerika voor Stuttgart. In April was de Panamera het best verkopende model in de Verenigde Staten voor Porsche. Maarliefst 678 klanten kozen voor de vierdeurs GT, dit terwijl de markt duidelijk een terugval meemaakt. Zo verkocht het merk in de VS 1.747 modellen in de maand April, een daling van 6% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Die daling is vooral te wijten aan de dalende verkoop van de Porsche 911, in vergelijking met vorig jaar viel de verkoop terug met 42% tot 389 stuks. De vorige generatie Cayenne zag de verkoop met 63% dalen tot 326 stuks, de nieuwe generatie maakt pas in juli zijn opwachting op de Amerikaanse markt. De goede cijfers komen van de Boxster en Cayman, de verkoop van de eerste steeg met 28% tot 219 exemplaren terwijl de verkoop van de Cayman met 3% steeg tot 135 stuks.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Amerika loopt storm voor Porsche Panamera"

  1. Kristof 13-05-2010 om 21:43

    678 auto’s op een markt van honderdduizenden wagens per maand. Storm in een glas water ?

  2. PJS 13-05-2010 om 22:01

    Correct, maar de opvallend hoge verkoopcijfers van de Panamera zijn toch opmerkenswaardig.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...