Kleine Toyota FT-86 in de maak?

Toyota FT-86
Op het autosalon van Genève mochten we de Toyota FT-86 verwelkomen. Zal Toyota binnen enkele jaren een kleine sportwagen op basis van dit concept bouwen?

Toyota heeft een reputatie hoog te houden wanneer het aankomt op betaalbare sportwagens. De fabrikant van onder meer de Celica en de Paseo is van plan nu weer zo’n betaalbare sportwagen op de markt te brengen. De prijs die het Japanse merk beoogt, is lager dan €20.000. Om die prijs te kunnen behouden, lijkt de FT-86 nu net iets te groot.

De oplossing zou er dus in bestaan de FT-86 iets kleiner te maken. Onder de motorkap zou er een 1.5 liter groot benzineblok komen te liggen, dat in staat zou zijn 110 pk te genereren. Of dat genoeg vermogen zal zijn om de mini-FT-86 spannend te maken, is een andere kwestie. De wagen zou alleszins achterwielaandrijving krijgen, wat het fun-gehalte enkel de hoogte in kan jagen. Wie weet volgen er nog enkele motorisaties met meer vermogen.

Wat er ongeveer wel al vaststaat, is dat de Toyota FT-86 tegen ongeveer het einde van 2011 het levenslicht zal zien. De kleinere versie van de Toyota FT-86 zou dan een jaartje later volgen. (via MA)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...