Land Rover’s kleinste krijgt voorwielaandrijving?


Later op het jaar zal Land Rover normaal gezien de productieversie van de Land Rover LRX onthullen. Krijgt deze voorwielaandrijving?

Naar het schijnt zal Land Rover inderdaad voor het eerst een wagen bouwen die voorwielaandrijving krijgt. De focus bij autoconstructeurs ligt vandaag meer en meer op milieuvriendelijkheid en brandstofbesparing. Dat de zware en brandstofverslindende vierwielaandrijving dan overboord wordt gekieperd is te verstaan, maar kan een merk als Land Rover zich dit wel permitteren? Allicht wel, kopers die immers vierwielaandrijving willen, zullen dit nog steeds kunnen krijgen. Echte liefhebbers zullen het dan weer jammer vinden dat ook Land Rover overstapt op voorwielaandrijving.

Deze beslissing kan ook vanuit een positievere kant benaderd worden. Wanneer je een Land Rover ziet rijden, is de kans groot dat er enkele kinderen inzitten die over een heerlijk glad wegdek van A naar B gevoerd worden. Een echt grote nood aan vierwielaandrijving is er dan helemaal niet, als het dan toch wat zuiniger kan, waarom niet?

Land Rover’s kleinste zou een uiterst milieuvriendelijk karretje worden. De CO2-uitstoot zou beperkt blijven tot 120 gram per km, zeker niet slecht in zijn categorie. Naar het schijnt zal de voorwielaandrijving ook toegepast worden op de Land Rover Freelander, die binnenkort een vernieuwingskuur ondergaat.

In de toekomst staat ons bovendien nog meer milieuvriendelijkheid op te wachten. Tegen 2013 zouden de eerste hybride Land Rovers op de markt komen. Dan kan de off-road liefhebber zich met een gerust gemoed door de bossen bewegen, er zouden dan immers bijna geen schadelijke stoffen meer uitgestoten worden.

De milieuvriendelijke Range Rover zou de naam range_e meekrijgen en gebaseerd zijn op de technologie van de hybride Jaguar XJ, die momenteel nog volop ontwikkeld wordt. Die range_e krijgt een nieuwe achttraps automaat en zou bovendien beschikken over 190 Nm koppel. Op één volle batterij zou je zo’n 60 km af moeten kunnen leggen. Wanneer de batterij leeg zou zijn, steekt de dieselmotor een handje bij. (via AE)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Land Rover’s kleinste krijgt voorwielaandrijving?"

 1. XliljeezyX 10-05-2010 om 23:35

  het is dat de achterkant een bunny hop gevoel geeft maar ander is het echt een topwagen!

 2. Ivan 12-05-2010 om 22:19

  hehe, dan niet vergeten om je Duracellekes mee te nemen he Xlil 😉
  achterkant doet me denken aan BMW …
  ik vind toch wel een mooi ontwerp

 3. Marijn 29-06-2010 om 19:02

  Leuk ontwerp, ziet er erg goed uit, maar alleen voorwielaandrijving!!!!! Kan het geen hybride worden met achter een elektro motor?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...