Volkswagen Golf GTI Adidas en Excessive in Wörthersee


Volkswagen trekt naar Wörthersee met twee speciale edities van de VW Golf GTI: de Golf GTI Adidas en de Golf GTI Excessive.

Onderhuids verandert aan beide modellen niets. Nog steeds levert het 2.0 turbogeblazen blok 210 pk, ruimschoots voldoende om snel vooruit te gaan. De Adidas-Edition krijgt 18″ velgen en de LED-achterlichten die de Golf R ook heeft. Aan de voorkant werden bi-xenon koplampen gemonteerd, om de wagen wat meer uitstraling te geven. Binnenin werd deze Golf GTI Adidas voorzien van sportstoelen. Dit model wordt enkel in beperkte oplage geproduceerd, zo’n 4.410 keer.

De Golf GTI Excessive overtreft de Adidas-editie op elk gebied – behalve motorisch dan. De velgen worden een maatje groter, waardoor ze op 19″ uitkomen en er werd aan de buitenkant een bodykit gemonteerd, die deze GTI sportiever dan ooit moet maken. Verder werden de remmen aangepast, waardoor de GTI Excessive pas later hoeft te remmen. De sportuitlaat moet het geheel agressiever doen klinken.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Volkswagen Golf GTI Adidas en Excessive in Wörthersee"

 1. Lambo 07-05-2010 om 15:30

  Jongens ik denk dat er een foutje in het artikel staat.
  Volgens mij zit er onder deze GTI geen 1.4 maar een  2.0 TFSI met 211 pk.

 2. BNNY 07-05-2010 om 16:13

  @Lambo
  Bedankt! Inderdaad, het is het 2 liter blok uit de GTI.

 3. MRM 07-05-2010 om 17:26

  @Lambo: aangepast.
  Ik zat nog met het blok van de Polo GTI in m’n hoofd.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...