Video: Volvo S60 crasht


Volvo ging tijdens een perspresentatie tonen hoe veilig de nieuwe Volvo S60 wel is. Jammer genoeg liep er iets verkeerd…

Zelf hebben we al met enkele Volvo’s gereden en op gebied van veiligheid scoren deze modellen steeds zeer goed. De Volvo XC60 kent bijvoorbeeld de meest geavanceerde veiligheidssystemen die we ooit zagen. De meeste van die systemen zullen ook op de Volvo S60 verkrijgbaar zijn en wellicht dus goed werken. Het nieuwe Collision Warning systeem met Auto Brake functie werkt blijkbaar niet optimaal.

In feite zou de Volvo S60 bij het detecteren van een file zelf moeten remmen. In de proefopstelling die het Zweedse bedrijf maakte, rijdt de Volvo S60 tegen 35 km/u op de achterkant van een vrachtwagen in. We twijfelen er weliswaar niet aan dat Volvo alles in het werk zal stellen om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen. We zien overigens wel dat, wanneer je dan toch crasht, de wagen niet snel kapot gaat. (via CS)

Deel dit bericht:

6 reacties op "Video: Volvo S60 crasht"

 1. BertN 07-05-2010 om 18:39

  Ik zie de video helaas niet, ben ik de enige?

 2. MRM 07-05-2010 om 18:48

  Hier werkt hij alleszins…

 3. BertN 07-05-2010 om 18:49

  nu wel ..
  cookies verwijderd 😉

 4. Rob 08-05-2010 om 7:23

  Safety first? Heeft Volvo btw de airbags vergeten in te bouwen!? Vraag me toch af wat wel de bedoeling was hiervan…..

 5. Rob 08-05-2010 om 7:29

  Oké, heb het nu (pas) gelezen…..wat een farce!! Wekt vertrouwen dit djee..
  Ben ook benieuwd wat er juridisch na zo’n mislukking teweeg gebracht wordt!?  Airbag van de bestuurder zal wel pas boven bepaalde snelheid en/of botsimpact geactiveerd worden…maar toch..mmmm.  

 6. Rob 08-05-2010 om 7:40

  “Het systeem genereerde een foutmelding, maar omdat een dummy aan het stuur van de wagen zat, kon  natuurlijk niet gereageerd worden.”
  Gedeactiveerde airbag dus toch?? Ze hebben wel vertrouwen bij Volvo, wat een misser… Zou toch veeeeel stijlvoller zijn dat na de geslaagde test,daar gingen ze toch echt wel van uit neem ik aan, een medewerker “gewrapt”als “dummy” uit zou stappen!! Had zelfs na crash beter geweest….

Reageer

Reactie aan het plaatsen...