Nieuwe V6 en V8 voor Mercedes

Mercedes V8
Mercedes heeft een nieuwe V8- en V6-motor ontwikkeld, beide motoren zouden efficiënter dan ooit moeten zijn.

De nieuwe V8-motor heeft een slagvolume van 4.663 cc en ontwikkelt 435 pk. Dit is 12% meer vermogen dan zijn voorganger, ondanks het feit dat de cilinderinhoud met 0,8 liter afnam. Het koppel nam dan weer toe en stijgt met 35% van 530 Nm naar 700 Nm. Het verbruik kon maar met liefst 22% gereduceerd worden.

De nieuwe V6-motor behoudt de slagruimte van zijn voorganger – 3.499 cc – maar ontwikkelt meer vermogen – 306 pk. Het koppel steeg mee van 350 Nm naar 370 Nm. De S350 met deze nieuwe motor heeft voldoende aan 7,6 liter per 100 km, wat deze motor tot zuinigheidskampioen kroont. De daling in het verbruik is onder meer te danken aan een start/stop-functie en aan een nieuwe rechtstreekse benzine-injectie met verstuivers, meervoudige injectie en meervoudige ontsteking.

Deze nieuwe motoren zijn initieel bedoeld voor de topmodellen van Mercedes. Eerst komt de CL-Klasse aan de beurt. Die krijgt de nieuwe V8-motor ingelepeld. Vanaf de herfst zal dan ook de S-Klasse met deze motorisatie kunnen uitgerust worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...