Bentley hoopt op 5.000 kopers in 2010

Bentley
Het voorbije jaar was voor veel autobedrijven een slecht jaar. Ook Bentley merkte na jaren van groei een serieuze omzetdaling, vandaar dat ze voor 2010 alles op hun verkoop gaan zetten.

In 2009 verkocht Bentley 4.616 exemplaren, wat een omzetdaling van 40% betekende op jaarbasis. Ten tijde van wereldwijde crisis is een luxueuze limousine of cabriolet ook niet echt de meest verantwoorde aankoop. Maar nu de markt zich lijkt te herpakken voorspelt Bentley een positieve groei.

Voor de komende jaren wil men terug de productie behalen van 2008, waar er een goede 5.000 Bentley’s een nieuwe eigenaar kregen. In 2007 behaalde Bentley een uitzonderlijke verkoop, toen rolden er 10.014 wagens van de band, als je het handmatige productieproces zo mag beschrijven.

Goede verkoopscfijers werden vooral gehaald in het Midden-Oosten, uiteraard gevolgd door thuismarkt Europa en het verre Amerika. De afzet in China zal exploderen, meent men bij Bentley. Met de populaire Continental-reeks en de nieuwe Mulsanne als vlaggenschip hebben ze voor ieder wat wils, daarom willen ze bij Bentley een derde productielijn opstarten. Hierbij passeerden al vaker de geruchten van een instapper of een cross-over, waarmee ze de verkoopcijfers toch kunnen laten stijgen, tot groot genoegen van de VAG bazen. (Via AT)

Bentley

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...