20,3 procent meer auto-inschrijvingen in april

Renault Mégane GT
Het gaat goed met de autoverkoop, in de maand april werden in België 20,3 procent meer personenwagens ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar.

In april werden 57.309 nieuwe auto’s ingeschreven tegenover 45.904 een jaar eerder. Sinds nieuwjaar staat de teller op 218.606 nieuwe inschrijvingen, een toename van 14,2 procent in vergelijking met de eerste vier maanden van vorig jaar. Automobielvereniging Febiac blijft echter wel bezorgd over de markt voor bedrijfsvoertuigen: “De marktsituatie van de bedrijfsvoertuigen blijft uiterst zorgwekkend. De inschrijvingen van lichte bedrijfsvoertuigen (bestelwagens) waren de afgelopen maand iets beter dan in 2009 (+3,9%), maar voor de eerste vier maanden van het jaar samen blijven ze nog steeds achter op die van 2009.”

Net als vorig jaar is Renault de best verkopende autoproducent met een marktaandeel van 11,2 procent, gevolgd door Peugeot met 10,5 procent en Volkswagen met 10,4 procent. In België is de beursgenoteerde autodistributeur D’Ieteren, invoerder van de merken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti én Porsche verantwoordelijk voor 21,3 procent van de totale verkoop. (Via: De Tijd)

Renault Laguna Coupé GT Monaco

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...