Impressie: nieuwe BMW M6


De nieuwe BMW 6-Reeks zit eraan te komen en dus heeft Bimmerboost.com zich bezig gehouden met het schetsen van hoe de nieuwe BMW M6 eruit zou kunnen zien.

Tegen 2012 zou deze coupé op de markt moeten komen. De basis voor de coupé werd een paar weken geleden gelegd, in de vorm van de BMW Gran Coupé Concept. We herkennen duidelijk de achterkant van dit concept in de schets van de BMW M6. Verder is het duidelijk dat de schets gemaakt is aan de hand van het M-recept.

Dat recept omvat onder meer vier dikke uitlaatpijpen, luchtinlaten aan de zijkant en een hoop M-badges. Op de schetsen werd de achterkant niet van een subtiele dakspoiler voorzien, wij gaan ervan uit dat dit in de realiteit wel het geval zal zijn. Onder de motorkap komt wellicht de 4.4 liter V8 te liggen die onder meer in de BMW X5 M en X6 M ligt.

Die motor levert 555 pk in die modellen, maar de BMW M6 zou iets meer vermogen krijgen, 570 pk om precies te zijn. Daardoor zou een nul naar honderd tijd in minder dan 4,2 seconden mogelijk moeten zijn. Dat klinkt alvast veelbelovend! (via WCF)

BMW M6 nieuwe

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...