Top 10: Groene bedrijfswagens

Toyota Prius
In België zijn er een hele hoop bedrijfswagens, zo’n 900.000 om percies te zijn. Gelukkig voor het milieu worden deze ook steeds groener en groener.

Om jullie te helpen bij de aankoop – als je al kan kiezen – van een bedrijfswagen hebben we een lijst ter beschikking van de meest ecologische wagens, zowel in het diesel- als benzinesegment. Mochten alle bedrijfswagens “groen” zijn hebben we toch al een grote stap bereikt.

De ecoscore heeft de globale milieuvriendelijkheid weer van een model. Hoe dichter bij 100, hoe beter uiteraard, bij de berekening werd er rekening gehouden met CO2-uitstoot, luchtkwaliteit en geluidshinder. De nadelen van bijvoorbeeld de productie van de batterijen of recyclagemogelijkheden zijn dan weer niet onderzocht. Het is dus nog altijd wachten op een echt groene wagen.

Top 5 van de groenste wagens – benzine

  1. Toyota Prius 1.8 ’08 – ecosore 77
  2. Honda Insight 1.3 ’09 – ecoscore 76
  3. Toyota iQ 1.0 ’09 – ecoscore 76
  4. Smart ForTwo 1.0 ’08 – ecoscore 75
  5. Citroen C1 1.0 ’09 – ecoscore 74

Top 5 van de groenste wagens – diesel

  1. Seat Ibiza 1.4 ’09 – ecoscore 74
  2. Volkswagen Golf 1.6 Bluemotion ’09 – ecoscore 74
  3. Mini Cooper 1.6 ’07 – ecoscore 73
  4. Ford Fiesta 1.6 ’08 – ecoscore 73
  5. Volkswagen Polo 1.6 ’09 – ecoscore 73

Bij de benzine’s vinden we de 2 bekendste hybrides van het moment terug, de Prius en de Insight die ongeveer dezelfde score halen. Aan dieselkant vinden we 5 wagens die elkaar waardig zijn qua ecologische waarde. Hoofdprijs gaat hier naar de VAG-Groep die met de Polo, Golf en Ibiza hun stempel drukken op milieuvriendelijke wagens in het lagere segment. (Via Job@t)

Seat Ibiza Ecomotive

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...