Gespot: Opel Astra Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer
Gisteren luidden we de komst van de Opel Astra ecoFLEX aan, vandaag hebben we het over de Opel Astra Sports Tourer.

UPDATE: De Opel Astra Sports Tourer is officieel voorgesteld.

De Opel Astra Sports Tourer zal de tweede variant van het Astra-koetswerk worden. Deze variant zal eruit zien zoals een Astra, maar simpelweg meer bagageruimte kunnen vervoeren. Daarom werd de koffer een eind groter gemaakt en beschikt de wagen ook over een D-stijl, die de constructie stevig genoeg moet maken.

We verwachten de eerste tekenen van leven van dit model pas tegen 2011. De buitenkant van de Astra Sports Tourer zal sterk gelijken op die van de Astra die we nu kennen, met dat verschil dat de achterkant natuurlijk een ander design zal krijgen. Om dit design te kennen, kijken we best naar de achterkant van de Opel Insignia Sports Tourer. We vermoeden dat de achterkant van de Astra Sports Tourer hier redelijk wat van weg zal hebben.

De binnenkant van de Opel Astra Sports Tourer zal gelijk zijn aan die van de huidige Astra en ook het motorenpallet verwachten we hetzelfde te zijn. We starten met een ongeblazen 1.4 liter benzinemotor, een 1.4 turbobenzine levert tussen de 120 en 140 pk met een koppel tussen 175 en 200 Nm. Ook de 1.6 liter turbo uit de Insignia komt naar de nieuwe Astra, goed voor 180 pk. Wie wil dieselen kan dat met een 1.3, 1.7 of 2.0 turbodiesel met een vermogen tussen 95 en 160 Pk. (via WCF)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gespot: Opel Astra Sports Tourer"

  1. Kristof L 29-04-2010 om 13:13

    Wat is er nu ‘sport’ aan deze astra? Feitelijk gewoon een Astra Break / stationwagon dus…  Wat een naam.

  2. PJS 29-04-2010 om 13:34

    Sports Tourer is Opel’s benaming voor Break Stationwagon.. Klinkt sportief maar moet vooral de veelzijdigheid benadrukken.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...