Opel Astra ecoFLEX met 109g CO2/km

Opel AStra ecoFLEX
Opel heeft het doek van de nieuwe Opel Astra ecoFLEX getrokken. Dit model stoot slechts 109 gram CO2 per km uit.

Deze versie van de Opel Astra wordt door een 1.3 liter grote dieselmotor aangedreven, die 95 pk levert. De CO2-uitstoot van de Opel Astra ecoFLEX bedraagt 109 gram CO2 per kilometer, waardoor het model in aanmerking komt voor een ecopremie van 3% op de aankoopprijs. Die aankoopprijs begint bij €17.800.

Belangrijk bij dieselmotoren is het koppel. De 1.3 liter CDTI motor levert een indrukwekkend koppel van 190 Nm, alreeds vanaf 1.750 toeren. Daardoor zal de Astra ecoFLEX ook in lage toeren relatief potent aanvoelen. De motor brengt de kracht over naar de voorwielen aan de hand van een manuele vijfbak, die geoptimaliseerd werd met het oog op een laag verbruik. Verder beschikt de ecoFLEX standaard over een partikelfilter.

De Astra ecoFLEX verbetert zijn aerodynamische prestaties met een actieve sluiter in het radiatorrooster vooraan. Die gaat open bij lage snelheden om lucht naar de motor te laten en sluit zich automatisch bij hogere snelheden om de luchtstroom rond de voorpartij van de wagen vloeiender te maken. Dit systeem wordt aangevuld met een aerodynamisch geoptimaliseerde onderzijde. Om de bestuurder in staat te stellen om de milieucapaciteiten optimaal te benutten heeft hij zoals alle ecoFLEX-modellen van Opel een standaard schakelindicator.

Hieronder is er een lijst met de technische gegevens van dit model beschikbaar en daaronder kan je nog enkele foto’s van dit specifieke model bekijken. Wie meer algemene informatie over de Opel Astra wilt, kan hier of hier klikken.

Technische gegevens: Astra 1.3 CDTI ecoFLEX

Astra ecoFLEX 1.3 CDTI ecoFLEX
Emissieklasse Euro 5
Aantal cilinders / kleppen per cilinder 4/4
Cilinderinhoud in cm³ 1.248
Max. vermogen in kW (pk) 70 (95)
bij t/min 4.000
Max. koppel in Nm 190
bij t/min 1.750 – 3.250
Transmissie Handgeschakelde 5-bak
Prestaties
Acceleratie 0 – 100 km/u 14,5
Topsnelheid 175
Brandstofverbruik
Brandstofverbruik in de stad l/100 km 4,9
Brandstofverbruik buiten de stad l/100 km 3,7
Brandstofverbruik gemengde cyclus l/100 km 4,1
CO2, gemengde cyclus g/km 109

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...