Terugroepacties deren verkoop Toyota niet

Toyota
Toyota, koning van de terugroepacties van het voorbije jaar, merkt weinig tot geen terugval in de verkoop van hun modellen, in tegendeel zelfs. Het Japanse bedrijf noteerde een toenemende verkoop!

Behalve grote imagoschade verliest de bijna-grootste autobouwer ter wereld bijna niets. In maart verkocht de Toyotagroep 876.000 stuks, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar verkocht men 694.000 stuks. De gevreesde terugval in de autoverkoop is dus uitgebleven, tot grote opluchting van vele werknemers en liefhebbers van Toyota.

Ook het financiële plaatje lijkt goed te gaan meevallen. Analisten schatten een verlies van 160 miljoen op het voorbije boekjaar, maar dankzij enkele boekhoudkundige handelingen, een reeks besparingsmaatregelingen én de goedkope Yen, zou het jaar toch met winst afgesloten kunnen worden. Hoeveel geld Toyota verloor met de vele terugroepacties is nog niet echt duidelijk, alleszins verloren de Japannezen hun imago van degelijkheid.

Met cijfers kan je aantonen wat je maar wil, daarom moeten we deze cijfers ook met een korrel zout nemen. De Toyota’s die in maart verkocht werden waren grotendeels al besteld voor de grote terugroepactie begon, vandaar dat het uiteindelijke resultaat misschien toch wat minder rooskleurig zal zijn. Ook was maart 2009 één van de slechtste maanden inzake autoverkoop sinds jaren, vandaar dat men vlugger een stevige progressie boekt. (Via Metro)

Toyota Prius III

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...