BMW Gran Coupe gaat in productie!


Een BMW 6-Reeks met vier deuren, dat zal er uiteindelijk gemaakt worden op basis van de Gran Coupé Concept.

Het is bij BMW namelijk de bedoeling om van de volgende generatie 6-Reeks maar liefst drie koetswerkvarianten te maken. Dit wil dus zeggen dat er naast een coupé en een cabrio ook nog een vierdeurscoupé zal komen. Deze vierdeurscoupé zal gebaseerd zijn op het uiterlijk van de Gran Coupé Concept.

De vormgeving van de nieuwe 6-Reeks, die er normaal gezien tegen volgend jaar zou moeten komen, kunnen we dus ook afleiden uit bovenstaande en onderstaande afbeeldingen. Het moge duidelijk wezen dat de nieuwe 6-Reeks het nieuwe familie-DNA van BMW meekrijgt. De koplampen zijn iets strakker geworden dan voorheen en de achterkant krijgt een lichtpartij die verdacht goed lijkt op die van de nieuwe 7-Reeks en de nieuwe 5-Reeks.

Tegen wanneer de wagen precies op de markt gelanceerd zal worden, is nog niet duidelijk. We gaan ervan uit dat de nieuwe 6-Reeks eerst als coupé op de markt zal verschijnen tegen 2011. Daarna verwachten we zowel de cabriolet als de vierdeurscoupé-versie. BMW popelt namelijk wellicht om de CLS het vuur aan de schenen te leggen. (via 4WN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...