Onthuld: Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa

Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa
Zagato heeft op het Concorso d’Eleganza in Villa d’Este de TZ3 Corsa voorgesteld.

De TZ3 Corsa is een racewagen die de 90 jaar samenwerking tussen Zagato en Alfa Romeo moet vieren. Het model werd gebouwd voor een Duitse Alfa Romeo Zagato collectioneur. De TZ3 Corsa is een achterwielaangedreven tweezitter met middenmotor. De wagen weegt amper 850 kilogram dankzij een aluminium koetswerk en een koolstofvezel buizenchassis. Onder de motorkap vinden we een 4.2-liter V8 met 420 pk gekoppeld aan een sequentiële zesbak.

De Zagato TZ3 Corsa staat op 18″ velgen, Pirelli PZero banden en de racer doet de sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 3,5 seconden en haalt een topsnelheid van 300 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...