Renault Laguna Coupe RS
De Renault Sport afdeling heeft momenteel enkel de Twingo, Clio en Mégane onder zijn hoede genomen, maar waarom kan de Laguna Coupé niet als donor dienen?

De Laguna Coupé is naast de Mégane Coupé ongetwijfeld de mooiste Renault van het moment, waarom zou deze elegante coupé dan niet in RS livrei aangeboden kunnen worden? Zo dacht designer Theophilus Chin er blijkbaar ook over, hij heeft een impressie gemaakt van hoe de Laguna Coupé RS eruit zou moeten zien. We vinden een gelijkaardige neus als bij de Mégane RS en grote lichtmetalen velgen. Meer heb je niet nodig om de Laguna Coupé sportiever te doen ogen.

Onder de motorkap moet er natuurlijk ook wat te rapen vallen, momenteel is een 2.0 benzine met 205 pk de topmotor. Renault zou zonder veel problemen kunnen opteren voor de 250 pk sterke variant uit de Mégane RS en zou daar in een gulle bui zelfs enkele paardjes kunnen bijdoen. Verenig dat met een stijver chassis, sportievere stoelen en plakkend rubber en de RS divisie kan terug met een heerlijk scheurijzer uitpakken. (Foto via TheophilusChin)

Renault Laguna Coupé