Ford Start Concept kiest voor klein

Ford Start Concept
Ford heeft in China al redelijk wat wagens aan de man gebracht en stelt er nu een compacte conceptcar voor: de Ford Start.

Dit concept is vooral bedoeld om uit te zoeken hoe een compacte wagen gemaakt kan worden, terwijl er zo weinig mogelijk grondstoffen gebruikt worden. Dit zou bovendien de kostprijs laag moeten houden. De wagen is vooral opgetrokken uit een combinatie van aluminium en zeer sterk staal, om het gewicht laag te houden. Het koetswerk is dan weer gemaakt van recycleerbare composieten, die van  zichzelf uit al een kleur hebben. Op die manier moeten ze niet meer geverfd worden.

De wagen zou normaal gezien het productiestadium halen. Wel zou de motor, de nieuwste EcoBoost-motor, het productiestadium zo goed als zeker halen. Volgens Ford zou de nieuwe 1.0 liter grote motor hetzelfde vermogen kunnen genereren als een 1.6 liter vier-in-lijn motor, zo’n 105 pk dus. Dit zou ook de CO2-uitstoot omlaag moeten halen. Dit is dan weer voordelig voor de ecopremie binnen te kunnen rijven.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ford Start Concept kiest voor klein"

  1. maxim 25-04-2010 om 21:32

    buitenkant vind ik iets minder geslaagt maar het interieur is simpel en degelijk

Reageer

Reactie aan het plaatsen...