Nieuwe Volkswagen Phaeton

Nieuwe Volkswagen Phaeton
Volkswagen zal op het autosalon van Bejing de nieuwe Volkswagen Phaeton voorstellen, het vlaggenschip krijgt een aangepast design en nieuwe technologieën.

De contouren van de nieuwe Phaeton werden gedefinieerd door het Volkswagen design DNA van Walter de Silva, de hoofddesigner van de Volkswagen groep. De Phaeton krijgt een nieuwe stijlvolle neus en een aangepaste achterkant met LED achterlichten. Tegelijkertijd werden ook enkele nieuwe technische features toegevoegd, waaronder Dynamic Light Assist en een navigatiesysteem dat online data van Google kan weergeven op de kaart. Verder beschikt de Phaeton optioneel over een camera die verkeersborden kan lezen en de snelheidslimiet afgelezen op verkeersborden kan weergeven op het instrumentenpaneel en de middenconsole.

De Volkswagen Phaeton zal beschikbaar zijn met twee wielbasissen, twee achterbanken (driezits of twee individuele stoelen) en vier motoren (een turbodiesel en drie benzinemotoren). Het motorgamma start met een V6 TDI dieselmotor met 240 pk, hiermee sprint de Phaeton van 0 naar 100 km/u in 8,6 seconden en haalt hij een topsnelheid van 237 km/u. Het gemiddeld verbruik van deze TDI werd verder verlaagd tot 8,5 liter per 100 kilometer. Bij de benzinemotoren is er de 3-liter V6 FSI met 280 pk, een V8 met 335 pk en een W12 benzine met 450 pk.

Het interieur van de nieuwe Phaeton oogt erg elegant, is van hoge kwaliteit en levert het comfort van de premium klasse. Zo vinden we er 4-zones airco en ergonomische stoelen die op 18 verschillende manieren aangepast kunnen worden. Zoals eerder aangehaald kan de achterbank gekozen worden met drie zitplaatsen of met twee afzonderlijke plaatsen. Wie kiest voor de lange wielbasis krijgt achteraan 12 centimeter meer beenruimte. De afwerking van het interieur gebeurt met alcantara en hout, optioneel kies je nog voor een koelkast of multimediasystemen uit het Volkswagen Exclusive gamma.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Nieuwe Volkswagen Phaeton"

  1. BertN 22-04-2010 om 22:50

    VW is niet echt mijn ding, maar die Phaeton kan men hart wel bekoren!

  2. XliljeezyX 23-04-2010 om 0:12

    Er waren ooit eens schetse uitgelekt van een passat voor de VS (o.i.d) En daar lijkt deze wel erg sterk op!  Zeer mooi resultaat.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...