Volvo Cars Gent is Belgie’s grootste

Volvo Cars Gent
Bij Volvo in Gent valt er naast de komende lancering van de S60 nog iets speciaals te vieren. Bij Volvo Cars Gent werden namelijk in de eerste maanden van 2010 de meeste wagens in België gebouwd !

Met de bekendmaking van de productiecijfers van het eerste kwartaal van 2010 valt er altijd uit te kijken naar wie met deze prestigieuze titel mag gaan lopen. In Gent liepen er in de eerste 3 maanden van dit jaar 57.600 wagens van de band, waarmee een stijging werd opgetekend van 33% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De 2 vorige jaren liep het productiecijfer wat tegenslag op, maar die tijden lijken nu toch voorbij voor Gent.

In Gent bouwt Volvo 5 modellen, waaronder de C30, de S40, de V50, de XC60 en de nieuwe S60. Sinds 1965 zijn er al meer dan 4,25 miljoen exemplaren gebouwd. Hiervoor zijn meer dan 3.800 personeelsleden in dienst. Behalve deze directe werknemers zijn er ook nog vele werknemers die via toeleveringsbedrijven werken voor Volvo Gent.

In Genk heeft Ford zijn eigen fabriek, waar de Galaxy en S-Max van de band liepen. Ford Genk tekende een daling op van 2% tot 43.389 exemplaren, maar dat valt grotendeels te verklaren door de opstartfase van de facelift van beide wagens. Bij Opel Antwerpen valt er minder te vieren, de productie van de oude Astra daalde ginds tot 17.089 stuks, terwijl er in de glorietijden van enkele jaren terug nog 45.000 exemplaren per kwartaal werden gebouwd.

Bij de vierde autofabriek van ons klein Belgenland liep de productie ook redelijk, daar constateerden ze een terugval van 28% tot een kleine 10.000 stuks van de A3. Maar hier ziet men de toekomst toch rooskleurig in, want bij Audi Brussels bouwt men exclusief de nakende A1. Naast deze kleine premium stadswagen zou Brussel ook de cabrio & sportback toegewezen krijgen, waarmee de werkgelegenheid hier zeker niet zal verloren gaan. (Via Express)

Volvo Cars Gent

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...