Toyota Land Cruiser wordt teruggeroepen


Toyota zal naast de 8 modellen waarvan we al wisten dat ze eens langs de garage moesten passeren nu ook de Toyota Land Cruiser terugroepen.

Gisteren kon u nog een rijtest lezen, waaruit niet direct bleek dat de wagen onveilig zou zijn. Recent onderzoek toonde weliswaar aan dat de Land Cruiser 150 en de Lexus GX460 problemen zou kennen met het stabiliteitssysteem. In bepaalde gevallen zou de Land Cruiser kunnen kantelen. Toyota zal de software kostenloos herprogrammeren, waarna de Land Cruiser terug volledig stabiel zou worden. De GX460 wordt niet op onze markt verkocht, wel in Oost-Europa.

Eigenaars van deze modellen moeten niet direct ongerust zijn, enkel bij het maken van zeer plotse manoevres kan de wagen eventueel beginnen glijden. Toyota verwittigt klanten binnenkort per brief.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...