In detail: Alfa Romeo Giulietta + prijzen

Alfa Romeo Giulietta
De Alfa Romeo Giulietta zal in België te koop zijn vanaf 20.090 euro, de wagen staat eind mei bij de dealers.

UPDATE: Klik hier voor onze rijtest met de Alfa Romeo Giulietta QV!

De nieuwe Alfa Romeo Giulietta maakt vanaf eind mei zijn opwachting bij de Belgische Alfa Romeo dealers, de vijfdeurs hatchback moet het eeuwfeest van Alfa Romeo kleur bijzetten en beschikt daarom over een legendarische naam. De Giulietta was tijdens de jaren vijftig de wagen die automobilisten aan het dromen zette als model dat hoogstaand comfort verenigde met technisch meesterschap. De nieuwe Giulietta moet net als de legendarische Giulietta deze waarden verenigen. De typische Alfa Romeo lijn, de verbluffende wendbaarheid gecombineerd met interieurruimte en comfort in het dagelijkse verkeer moeten van deze wagen een succes maken.

Alfa Romeo Giulietta

De nieuwe Giulietta staat op het Compact-platform dat dankzij een geavanceerde ophanging, de actieve dual pinion stuurinrichting en de gebruikte productietechnologieën, de Giulietta op een ongezien niveau moet tillen, zowel op het vlak van comfort als op het vlak van de dynamische kwaliteiten en de actieve en passieve veiligheid. Het Compact platform is afgestemd om de hoogste eisen op het vlak van wegligging, souplesse en veiligheid aan te kunnen. De wagen biedt dynamische prestaties en een hoog comfortniveau, dit dankzij een verfijnde ophangingstechniek, een stuurinrichting van de nieuwste generatie en een lichte structuur in aluminium en hoogwaardig staal.

Alfa Romeo Giulietta

De nieuwe Giulietta beschikt dankzij het Alfa DNA-systeem over een systeem dat het weggedrag van de Giulietta kan aanpassen aan de rijstijl of de gemoedsstemming van de bestuurder. Het Compact platform werd specifiek ontwikkeld om de diverse instellingen van het DNA-systeem te integreren in de drie rijprogramma’s: Dynamic, Normal en All Weather. Het DNA-systeem past de parameters aan van de motor, de versnellingsbak, de stuurbekrachtiging, het Q2 elektronisch differentieel en de stabiliteitsregeling.

Alfa Romeo Giulietta

Qua design staat de Giulietta opnieuw vooraan het peloton, de voorzijde werd opgebouwd rond de nieuwe interpretatie van het radiatorrooster, dat voor een deel in de voorbumper doorloopt en tussen de luchtinlaten prijkt. Dit is dan ook het vertrekpunt van het design van de Giulietta, de koplampen met LED dagrijlichten zorgen voor een maximale herkenbaarheid op de weg. Ook in profiel toont de Giulietta zich als een dynamische wagen, dankzij de beperkte oppervlakte van de zijruiten en de verborgen achterdeurgrepen doet de wagen erg veel aan een coupé denken. De achterzijde moet dan weer een gespierde auto suggereren, de LED achterlichten maken het geheel erg hoogstaand. Bij de start zijn 9 verschillende kleuren beschikbaar: zwart, Ghiaccio wit, Alfa rood, Alfa zilver, Magnesio grijs, Anthracite grijs, Profondo blauw, Etna zwart en Rosso Competizione. De nieuwe Giulietta is compact maar biedt voldoende ruimte voor de passagiers en een koffer van 350 liter. De Giulietta is 4,35 meter lang, 1,46 meter hoog en 1,80 meter breed, de wielbasis bedraagt 2,63 meter.

Afmetingen Alfa Romeo Giulietta

Ook binnenin wil Alfa Romeo hoogstaande kwaliteit leveren, de gebruikte materialen en het oog voor detail zijn getuige van de moderne, maar typisch Italiaanse klasse. Het interieur is strak en het dashboard is horizontaal uitgewerkt. De stoelen werden speciaal ontworpen om tegelijk erg veel comfort en voldoende steun in de bochten te bieden. Voor de bedieningselementen vinden we enkele details van de 8C Competizione terug. Het navigatiesysteem komt uit het dashboard geklapt waardoor de bestuurder zonder van de weg af te kijken de instructies kan volgen. Het dashboard kan als laatste in verschillende kleuren afgewerkt worden, deze tonen telkens het uitrustingsniveau van de wagen aan. Progression krijgt een grijze lak, Distinctive een Aluminium afwerking en de Quadrifoglio Verde en Sport Packs krijgen Donkere Aluminium.

Alfa Romeo Giulietta

Bij de lancering van de Giulietta zijn er vier verschillende turbomotoren beschikbaar. Instappen doe je met een 1.6 JTDM met 105 pk en 320 Nm koppel, deze zal in België vanaf 20.090 euro verkocht worden in het Progression uitrustingsniveau. Deze turbodiesel is met een opgegeven verbruik van 4,4 liter/100 km erg zuinig en kan dankzij een CO2-uitstoot van 114 gram per kilometer aanspraak maken op een overheidspremie van 3%. De motor is ideaal voor mensen die de Giulietta vooral als een comfortabele wagen willen, de prestaties zijn dan ook niet echt verbluffend maar wel onderhoudend: 11,3 seconden voor de sprint naar 100 km/u en een topsnelheid van 185 km/u.

Wie liever met een krachtigere dieselmotor rondrijdt kan kiezen voor een 2.0 JTDM met 163 of 170 pk en 350 Nm koppel. De Giulietta zal in België met deze motorisatie vanaf 23.275 euro verkocht worden. Deze dieselmotor moet goede prestaties met een laag verbruik combineren. De sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 8 seconden en de topsnelheid bedraagt met deze motor 218 km/u. Het gemengd verbruik blijft echter beperkt tot 4,7 liter per 100 km, de CO2-uitstoot bedraagt 128 gram per kilometer.

Alfa Romeo Giulietta

Bij de benzinemotoren kan er ingestapt worden met de 1.4 TB met 115 of 120 pk en 206 Nm koppel, deze zal in België vanaf 20.490 euro verkocht worden. Deze benzinemotor biedt de Giulietta ondanks zijn bescheiden vermogen toch dynamische prestaties, de sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 9,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 195 km/u. Het verbruik in de gemengde cyclus blijft beperkt tot 6,4 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot tot 152 gram per gereden kilometer.

Naast de 1.4 TB met 115 of 120 pk is er ook de 1.4 TB met de nieuwe MultiAir techniek die voor 163 of 170 pk zorgt en over 250 Nm koppel beschikt. De nieuwe MultiAir techniek helpt de timing van de inlaatkleppen te verbeteren en zorgt zo voor een verbruiksdaling van 10 procent. De 1.4 TB MultiAir brengt de Giulietta van 0 naar 100 km/u in 7,8 seconden en zorgt voor een topsnelheid van 218 km/u. Het verbruik licht echter lager dan de 1.4 TB, de MultiAir heeft genoeg met 5,8 liter per 100 kilometer en stoot amper 137 gram CO2 uit per kilometer. De Giulietta 1.4 TB MultiAir is er in België vanaf 21.564 euro.

Alfa Romeo Giulietta

De topmotorisatie wordt uiteraard de Giulietta Quadrifoglio Verde, deze zal over een 1750 TBi motor beschikken met 235 pk en 340 Nm koppel. Het specifiek vermogen van 134 pk/liter is het hoogste ter wereld voor een viercilinder in deze categorie, en ook het hoogste dat ooit werd bereikt door een seriemotor van Alfa Romeo. Het specifiek koppel van 194 Nm/liter is eveneens het hoogste in zijn categorie voor een benzinemotor. Dankzij dit hoge vermogen sprint de Giulietta van 0 naar 100 km/u in 6,8 seconden en haalt hij een topsnelheid van 242 km/u. Het verbruik blijft steken op 7,6 liter/100 km. De prijzen van de Giulietta QV starten bij 29.990 euro, deze krijgt echter meteen een erg uitgebreide uitrusting.

Alfa Romeo Giulietta Genève

De Alfa Romeo Giulietta is er dus in drie afwerkingsniveaus: Progression, Distinctive en Quadrifoglio Verde. Hieraan kunnen nog drie personaliseringspakketten worden toegevoegd: Pack Sprint, Sport en Premium. Voor het Distinctive niveau wordt een meerprijs van 1.700 euro gerekend, voor het Quadrifoglio niveau vraagt Alfa 2.000 euro bovenop het Distinctive niveau.

De Distinctive uitrusting omvat:

Elektrisch bediende ruiten achteraan
Magnesio Grijs centrale console
Automatische dualzone airconditioning
Armsteun vooraan met opbergvak
Lederen stuur en versnellingspookknop (met donkere inserts)
Verchroomde koetswerklijsten ter hoogte van gordellijn
Mistlampen vooraan
Dashboardverlichting witte + boordcomputer PLUS
Bedieningsknoppen radio aan het stuur
Sportivo” 16″ lichtmetalen velgen met 205/55 banden
Competizione Stof

De Quadrifoglio Verde uitrusting omvat:

“Privacy” getinte ruiten (zijdelingse ruiten achteraan + achterruit)
Lederen/microfibres stuur en versnellingspookknop met rode stiks
Dynamische chassis (sportieve configuratie)
Sportief gaspedaal in aluminium
donkere aluminium centrale console en deur inserts
Buitenspiegels – gesatineerd chroomeffect
Gepersonaliseerde remklauwen
”Super Sportiva” 17″ lichtmetalen velgen met 225/45 banden
Koplampen vooraan met donkere afwerking binnenin
Specifiek, zwart interieur (dakimperiaal, deurstijlen,…)
Logo Quadrifoglio Verde op flank
Leder/stof microfiber zetelbekleding met rode stiksels en Alfa-logo
Zijschorten

Alfa Romeo Giulietta

Belangrijke opties zijn onder andere de lederen stoelen (1.500 euro), Rosso Competizione metaallak (2.250 euro), elektrisch bediend schuifdak (1.150 euro), Bi-Xenon koplampen (650 euro), parkeerkhulp achteraan (300 euro) en het Navigatieysteem (1.300 euro). Wie grote velgen wil kan kiezen voor 17″ voor 1.100 euro of 18″ vanaf 1.700 euro. De volledige Belgische prijslijst kan je hier downloaden (.pdf), de technische gegeven vind je hier. (.pdf)

Alfa Romeo Giulietta

Nog meer informatie nodig over de nieuwe Giulietta? Dan hebben we nog een gigantische fotogalerij, een online configurator en drie verschillende video’s: een test van Autocar, het interieur in detail en de officiële promovideo.

Deel dit bericht:

15 reacties op "In detail: Alfa Romeo Giulietta + prijzen"

 1. Poan 22-04-2010 om 11:04

  Een droom!!
  voor mij de 2L diesel met 170pk aub…

  kleine schijffout: ‘
  De Quadrifoglio Verde uitrusting omvat:

  “Privacy” getinte ruiten (ZIJDELINKSE ruiten achteraan ‘

 2. PJS 22-04-2010 om 12:21

  @Poan; aangepast!

 3. Poan 23-04-2010 om 17:08

  @PJS: ga je deze zomer de giulietta testen?

  Ik ben nu al verliefd op deze auto.

 4. gpscyclingtour.be 06-05-2010 om 19:51

  Ik heb al een hele tijd geleden een Alfa Giullietta QV 170 pk/Diesel TCT besteld ! 

  QV = Quadrifoglio Verde !

  Een TCT is een Alfa Giullietta met een versnellingsbak als bij een Ferrari !

  Deze zou Ergens geleverd worden in de loop van Augustus/September 2010 !
  Alleé da heeft FIAT AUTO me toch beloofd !

 5. gpscyclingtour.be 06-05-2010 om 19:53

  Ook heb ik de Alfia Giullietta al in het echt gezien bij BUGA AUTO !

  Mijn mening…

  De mooiste en leukste Compacte auto van dit moment 2010 !

 6. JV 07-05-2010 om 8:26

  Alvast veel plezier en rijgenot!

 7. Brambo 04-06-2010 om 12:40

  ben gisteren ook even bij de garage gestopt  onderweg van men werk… Ne mens wordt als het ware stil van deze pure schoonheid…nog even wachten, tot ik men bedrijfswagen mag kiezen?

 8. Ludo 16-06-2010 om 18:34

  Model vind ik niet zo geslaagd.
  Jammer, maar motorisch zal het wel in orde zijn.

 9. patrick 04-07-2010 om 13:34

  wat is de betalen voorwaarde?wordt het maandelijks betaald of moet je eerst voorschot betalen

 10. JV 04-07-2010 om 17:42

  Maandelijks en op het einde nog een bedrag.
   

 11. patrick 04-07-2010 om 21:44

  wordt er interest bijgerekend?en wordt  het bij alle alfa romeo garage ’s maandelijks betaald?

 12. JV 05-07-2010 om 0:18

  ik weet dat het in alle officiële garages kan. Over intresten moet je misschien is op de website kijken of informeren bij je dichtstbijzijnde dealer.

 13. PJS 31-07-2010 om 18:01

  En we hebben hem getest! Lees hier ons verslag.

 14. pwprobyte 17-09-2011 om 18:51

  Spijtig van de slechte website en de beperkte programmeer kennis van de makers van de alfa- site. Wij twijfelden sterk tussen deze wagen en een ander merk en vanuit deze twijfel hebben wij uiteindelijk de Nederlands vriendelijkheid van de website van het andere merk voor ons laten beslissen. Op de website van fiat en alfa wordt je voortdurend geconfronteerd met tweetalige of eentalig Franse technische fiches. Afschuwelijk…

  • 3316v 28-11-2012 om 17:25

   @pwprobyte. Als je je beslissing van de aankoop van een auto laat afhangen van de website ben ik zeer tevreden dat je de alfa niet gekozen hebt. De meeste alfarijders kiezen nl voor rijplezier boven IT bekwaamheid.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...