Afzet Skoda stijgt met 25%

Skoda Octavia
Het Tsjechische Skoda blijft het maar goed doen. In het afgelopen kwartaal steeg de verkoop met 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Zo leverde Skoda in de eerste 4 maanden van 2010 178,901 voertuigen af, wat best een mooi resultaat is. De vergelijking met vorig jaar geeft misschien een vertekend beeld wegens de economische crisis en de serieuze terugval in de autoverkoop, maar zo’n cijfers kunnen we enkel positief onthalen.

Belangrijk deel van de toegenomen verkoop is te danken aan China, waar men meer en meer fan wordt van Skoda. Zo verkregen 42.707 Skoda’s een nieuwe eigenaar, wat een verkoopstijging is van 122%! In het Midden-Oosten steeg de afzet met 13%, in Europa mogen we ongeveer hetzelfde cijfer optekenen. Belangrijkste verkoopsmarkt voor de Tsjechen is nog steeds Duitsland.

De populairste Skoda ter wereld is de Octavia, waar er 77.192 stuks van verkocht werden (+32%). De Fabia tekende een daling van 3% op, maar dat valt te verklaren aan de facelift die recent gelanceerd werd. De Superb is op zijn beurt ook een topper, zo steeg de verkoop met 119% tot een goede 20.000 stuks. De stoere Yeti werd 12.000 keer gekozen, de Roomster 8.000 keer en de Octavia Tour 8.500 keer. (Via AT)

Skoda Roomster

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...