Volkswagen Milano Taxi: modieus studiemodel

VW Milano Taxi
Volkswagen heeft op de beurs van Hannover een elektrische taxi voorgesteld, die later misschien als massaproduct zou kunnen gebouwd worden.

In 2013 zal het merk verschillende elektrische modellen op de markt brengen. Volkswagen wilt met de Milano Taxi in de verf zetten dat het bedrijf al jarenlange ervaring heeft met het bouwen van taxi’s. Dit conceptmodel stelt dan ook alles in het werk om de wagen zo toegankelijk mogelijk te maken voor zowel de passagiers als de chauffeur.

Het is namelijk zo dat de kofferruimte redelijk genereus is, waardoor er voldoende bagage meekan. De koffer zit weliswaar niet achterin, maar naast de chauffeur. Zo kan iedereen genieten van de achterbank. Omdat een taxi-rit niet altijd kort is, krijgen de passagiers beschikking over een aanraakscherm, waarmee het entertainmentsysteem bediend kan worden. Ook de chauffeur beschikt over zijn eigen entertainmentsysteem.

De aandrijving gebeurt via een elektromotor die een piekvermogen van 85 kW levert. De batterijen die de motor aandrijven bevinden zich aan de onderkant van de wagen en laten hem toe zo’n 300 km ver te rijden per oplaadbeurt.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen Milano Taxi: modieus studiemodel"

  1. PJS 20-04-2010 om 12:35

    Ziet er echt nog tof uit, duidelijk op basis van de Up! concepten.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...