Video: Het interieur van de Mulsanne


Een Bentley koop je niet zomaar, je moet vooral geld hebben en daarnaast ook smaak. Het interieur van Bentley’s nieuwste vlaggenschip, de Mulsanne is dan ook perfect afgewerkt met enkel maar de beste materialen.

De Mulsanne is het nieuwste model bij Bentley, het vervangt de Arnage als headliner binnen het Engelse automerk uit Crewe. De eerste leveringen zouden deze zomer moeten plaatsvinden, in ruil voor 300.000 euro. Maar daarvoor krijg je wel iets terug, een krachtige V8 met 505pk voor een luxueze vierzitter waar menige harten sneller van gaan slaan.

Binnenin vind je geen plastiek zoals je dat bij gewone wagens wel terugvindt. Je krijgt hoogwaardig leder, dat pas gebruikt wordt na tientallen kwaliteitscontroles, zowel door de computer als door een hoog opgeleide medewerker van Bentley. Het bevestigen gebeurt nog steeds met de naald en draad, alweer met de nodige precisie. Foutjes zul je dus niet tegenkomen in je Mulsanne.

Ook wordt er stevig gebruik gemaakt van hout, en niet zomaar de eerste de beste houtsoort. Specialisten selecteren in California de perfecte bomen, die dan gekapt worden en vervolgens getransporteerd worden richting Engeland. In vergelijking met de Arnage wordt er 30% meer hout gebruikt, wat het stijlvolle interieur enkel maar ten goede komt. Na een langdurig polijstproces worden de houten panelen manueel geïnstalleerd in je Mulsanne. Opmerkelijk is ook de symmetrielijn die je terugvindt in de wagen, zo wordt het hout identiek gespiegeld aan elke zijde. Op zich lijkt dat overdreven, maar het is iets typisch Bentley’s. Voor zoveel geld mag je ook wel wat terugkrijgen..

Bentley Mulsanne

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...