Mercedes Shooting Brake Concept: CLS in wording

Mercedes Shooting Brake Concept CLS
Mercedes stelt in China een designstudie voor. Die studie wordt uiteindelijk vertaald naar de nieuwe Mercedes CLS.

In Genève konden we eerder dit jaar al kijken naar de berline-versie van de toekomstige CLS. De Shooting Brake versie beschikt over vijf deuren en een genereuze kofferruimte. Of er in de toekomst weliswaar echt een break-versie van de CLS zal komen, is twijfelachtig. De wagen heeft een V6-motor liggen onder de motorkap. Deze produceert 306 pk en 370 Nm. Gezien de groene trend in autoland, is ook deze BlueEFFICIENCY-motor een toonbeeld van zuinigheid.

De buitenkant moet de sportiviteit van een coupé met de klasse van een strakke vierdeurs weten te combineren. Mercedes zweert erbij dat de wagen over slechts vier deuren beschikt, en beschouwt de kofferklep niet echt als een deur. De achterkant loopt dan ook redelijk vroeg af, dit om het coupé-gevoel te bewaren. Aan de voorkant zijn er LED-lampen aangebracht en enkel maar LED-lampen. Een totaal van 71 LED’s zorgen ervoor dat de zichtbaarheid constant optimaal is.

De wagen moet de uitstraling van een coupé hebben, dus zijn de zijruiten opgetrokken zonder frame. De strakke lijnen van de achterkant worden verder geaccentueerd door de uitgesproken LED-stroken in de achterlichten. De wagen heeft wat weg van de E-Klasse Estate, maar ook van de CLS. Misschien wil Mercedes deze beide stijlen later combineren in één wagen?

De binnenkant is duidelijk van de hand van Mercedes. Echt veel vernieuwing zien we niet, het bestaande interieur van een doorsnee Mercedes werd wat verfijnd en de gebruikte materialen en interfaces werden meer hedendaags gemaakt. De kofferruimte is voorzien van aluminium stroken, waarover bagage vlot kan glijden.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Mercedes Shooting Brake Concept: CLS in wording"

  1. BNNY 20-04-2010 om 23:28

    Een nieuwe E-klasse gemixt met een Panamera?

  2. speeddevil-x 21-04-2010 om 15:11

    Damn!! Geen vliegdeuren 😀

Reageer

Reactie aan het plaatsen...