Citroen Metropolis Concept: 460 pk!

Citroen Metropolis Concept
In Shangai zal de Citroën Metropolis Concept voorgesteld worden. Dit model werd door een internationaal designteam gemaakt, gevestigd in Shangai.

De wagen komt er als eerbetoon aan China, waar de verkoop in 2009 groeide met maar liefst 57%. De wagen is een sedan, want zo heeft men het graag in China. De kleur verandert naargelang de lichtinval verandert. Bovendien kent de Citroën Metropolis gladde oppervlakken die gecombineerd werden met strakke lijnen én sensuele rondingen. Zo zegt Citroën het alleszins zelf en we kunnen ze geen ongelijk geven. Op één of andere manier slaagt het Franse merk er steeds in een extreem lijnenspel te verzorgen zonder overdreven over te komen.

Het interieur – waarvan we helaas geen foto’s hebben – is geïnspireerd op de waaiervorm en op Chinese snaarinstrumenten. In China is dit blijkbaar een teken van belezenheid en een gecultiveerde mens. Uiteraard baadt deze designstudie ook in een waaier van luxe, het interieur is vervaardigd uit de beste materialen die er te vinden zijn.

De Citroën Metropolis Concept is een hybride wagen, die naast een benzinemotor ook een elektromotor aan boord heeft. Die motor levert een continu vermogen van 55 pk, maar kan ook eventjes voor een boost van 95 pk zorgen. De verbrandingsmotor levert 272 pk en een 375 Nm. Deze motor draait op benzine. Gecombineerd slagen beide motoren erin een piekvermogen van 460 pk te leveren, dankzij een overboost functie.

Verder voorzag Citroën vierwielaandrijving, enkel voor wanneer het nodig is. Dankzij de nieuwe hybride technologie kan het verbruik beperkt blijven tot 2,6 liter per 100 km. De uitstoot van CO2 bedraagt slechts 70 gram. Blijkbaar kan niet alleen Porsche een supercar maken met een uiterst mild verbruik.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Citroën Metropolis Concept: 460 pk!"

  1. Mrnix 20-04-2010 om 14:58

    maar of hij er zal komen? ik denk het niet 😉

  2. MRM 20-04-2010 om 16:13

    De kans is inderdaad klein, maar de Citroën GT ging er ook nooit komen, en die komt er wel! In kleine oplage weliswaar.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...