Volkswagen geeft elektrische Golf prioriteit

Volkswagen eGolf
Waar andere automerken al ver gevorderd zijn inzake elektrische modellen hinkt Volkswagen wat achterop. Om in 2018 de grootste autobouwer te worden wil het tegen 2013 een elektrische Golf op de markt brengen.

Behalve het Up! concept had Volkswagen niet echt een elektrisch concept in het elektrisch segment. Om de achterstand in te halen zou de aandacht verschoven worden van de Up! naar het belangrijkste model van de Duitsers, de Golf. Ook van de Jetta zou er in de toekomst een e-versie komen.

VW topman Winterkorn gaf toe dat ze de elektrische trein bij de start gemist hebben, maar dat ze zich toch focussen op de elektrische voertuigen. Hiermee is een bedrag gemoeid van tientallen miljoenen, maar met strategische partners moet het zeker doenbaar zijn. Winterkorn is ervan overtuigd dat in 2018 meer dan 8% van de verkochte Golf’s een elektrische aandrijfmotor zal hebben.

VAG teamgenoot Audi zit al wat verder, met de e-tron A1 en R8 concept. Ook wil Audi volgend jaar een Q5 Hybrid op de markt brengen. Porsche heeft dan weer een Cayenne Hybrid, een 911R GT3 Hybrid en voor de toekomst misschien wel een prachtige sportwagen. (Via: De Standaard)

Met dank aan Jeroen voor de tip

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...