Update: Gespotte S8 zou een A8 Security zijn

Audi A8 Security
We spraken laatstleden nog over spyshots van de nieuwe S8, maar die blijkt nu helemaal geen S8 te wezen. Het gaat hier over de A8 Security.

Ondanks dat de uiterlijke kenmerken ons naar de S8 hadden geleid, gaat het hier toch om de beveiligde editie van Audi’s vlaggenschip. Zo zien we speciale run flat banden die ten allen tijde blijven werken, als je erg goed kijkt zou je ook een dikkere ruit kunnen spotten. Ook aan de voorzijde merken we vrij veel plaats achter het radiatorrooster. De typische S grille ontbreekt ook, misschien had dat bij ons toch wel een belletje moeten doen rinkelen. Maar vergeef het ons, we kijken vol hartstocht uit naar de topversie van de Audi A8.

De A8 Security moet staatshoofden, regeringsleiders en maffiabazen voldoende bescherming bieden tegen aanvallen met verschillend kaliber. Vorige edities van de Security waren bestendigd tegen allerlei wapentuig, hadden een eigen luchtventilatiesysteem waardoor er bijvoorbeeld bij een gasaanval geen probleem zou ontstaan. De speciale banden kunnen dus ook tegen een stootje, net zoals de volledige wagen. Prijzen zijn er nog niet bekend, net zoals er nog niets geweten is over de lanceringsdatum. Motorisch lijkt de W12 uit de A8L de beste keuze, aangezien de A8 Security nood heeft aan kracht op elk moment, al was het maar om het zware gewicht van de wagen te compenseren.

Ook bij de concurrenten vinden we wagens die tegen een stootje kunnen. Bij Mercedes heb je de E-klasse Guard, de G-klasse Guard en de S-klasse Guard, bij BMW vinden we de X5 Security – hoe origineel, die Duitsers – en de 5-Reeks Security. Goedkoop zijn deze luxueze tanks zeker en vast niet, bij de E-klasse betaal je €35.000 extra voor het Guardpack. Sommige bronnen spreken over een €220.000 voor de oude A8 W12 Security. (Foto’s via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...