Ford is grootste automerk van Europa

Ford Fiesta
Bij Ford mogen ze de champagne laten knallen, de autobouwer verkocht in maart 192.500 wagens en is daarmee het grootste automerk van Europa.

Ford heeft in Maart een Europees marktaandeel van 10,4 procent behaald, 0,2% beter dan vorige maand en 0,4% beter dan maart 2009. Het merk verkocht maarliefst 192.500 wagens in Europa, het grootste deel van de verkoop ging naar de Ford Fiesta, deze werd de laatste maand 68.000 keer verkocht. Dubbel zoveel als in Februari en 29% beter dan maart 2009.

Gezien het succes van de Fiesta wil Ford de wagen nog voor de zomer lanceren in Noord-Amerika. Ford blijft wel nog relatief voorzichtig over de toekomst van de Europese autoindustrie, Ford verwacht nog problemen in de toekomst en een daling van de Europese verkoop tot 14,5 miljoen voertuigen per jaar als er geen nieuwe subsidies komen van de overheden. (Via: WCF)

Ford Fiesta Rijtest

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...