Elektrische Renault Fluence en Kangoo voorgesteld

Renault Fluence ZE
Renault heeft de productieversies van de toekomstige Fluence ZE en Kangoo ZE voorgesteld.

ZE staat uiteraard voor Zero-Emissions, de Fluence ZE en Kangoo ZE maken namelijk gebruik van een elektromotor. De Fluence gebruikt een 95 pk sterke elektromotor met een maximaal koppel van 226 Nm. De elektriciteit wordt opgeslagen in lithium-ion batterijen en kan thuis opgeladen worden in 6 tot 8 uren. De batterijen zorgen voor een actieradius van 160 km. Vanaf 2012 komt een technologie dat opladen in 30 minuten mogelijk maakt.

De Kangoo ZE gebruikt een 60 pk sterke elektromotor en beschikt net als de Fluence over 226 Nm koppel. Ook hier is de actieradius 160 km. Beide modellen kan je nu al reserveren op de website renault-ze.com, de verkoop start in 2011.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...