Spyshots: nieuwe Audi S8

nieuwe Audi S8
Nu de nieuwe A8 bij de dealers staat is het voor Audi tijd om de laatste hand te leggen aan het topmodel, de Audi S8.

Dankzij nieuwe spionagefoto’s kunnen we ons alvast een beeld vormen van wat de Audi S8 zal bieden. De S8 werd gespot tijdens tests in de buurt van de Nürburgring, opvallend zijn de vier uitlaatpijpen achteraan en de chromen strip achteraan en aan de zijflanken. Het gaat hier echter nog om een testmodel, volgens Audi design baas Stefan Sielaff zal de S8 een stuk verschillen van de A8. Dat past in het nieuwe plaatje dat prestatiegerichte Audi’s zich meer moeten differentiëren van de standaard modellen. Hiervoor zal het merk onder andere koolstofvezel en aluminium gebruiken.

Er zijn nog geen zekerheden over wat er zich onder de motorkap van de S8 zal afspelen, volgens bronnen zou een kleinere V8 de 5.2 liter V10 vervangen. De 5.2 liter V10 in de huidige S8 zorgt voor 450 pk, de nieuwe S8 zou daar nog een schepje bovenop doen. De motor zal gekoppeld worden aan een zeventraps S-Tronic automaat met dubbele koppeling. De nieuwe Audi S8 zal in 2011 gelanceerd worden. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: nieuwe Audi S8"

  1. XliljeezyX 15-04-2010 om 13:37

    Ze hebben bij audi totaal geen gevoel van inspiratie. Altijd maar hetzelfde gebruiken..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...