Gespot: Audi A7 in Duitsland

Audi A7 Spyshots
Er zijn nieuwe spionagefoto’s opgedoken van een prototype van de Audi A7, de onthulling wordt deze zomer op het autosalon van Moskou verwacht.

De Audi A7 zal gebaseerd zijn op de Audi Sportback Concept dat vorig jaar onthuld werd op het autosalon van Detroit. De A7 wordt gebouwd voor klanten die op zoek zijn naar een minder conservatieve wagen dan de A8. Op de foto’s valt op dat het derde remlicht bovenaan de achterruit helemaal doorloopt over de volledige wagen. De achterlichten bestaan uiteraard uit LED’s en ook vooraan vinden we LED verlichting terug en zijn de mistlichten in de bumper verwerkt. In profiel oogt de A7 even lang als een A8 maar de aflopende daklijn geeft het geheel een dynamischer uiterlijk. De Audi A7 moet de concurrentie aangaan met de Mercedes CLS, die al enkele jaren een alleenheerschappij heeft in het segment van de vierdeurscoupés.

De instapmotoren worden ongetwijfeld een 2.8 FSI met 204 pk en een 3.0 TDI met 240 pk, maar er komt ook een 4.2 V8 FSI met 372 pk en een 4.2 V8 TDI met 350 pk. De motoren worden standaard gekoppeld aan een zeventraps automaat en vierwielaandrijving. De A7 beschikt als laatste over twee of vier uitlaatpijpen, afhankelijk van de motorkeuze. De Audi A7 gaat volgens bronnen in première op het autosalon van Moskou, eind Augustus. Tegen het einde van 2010 moet de wagen bij de dealers staan, de startprijs zou zo’n 55.000 euro bedragen. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...