Lotus Elise stoot slechts 149 g CO2 uit!


Lotus doet het doek van haar vernieuwde Lotus Elise. Die stoot 16% minder CO2 uit dan zijn voorganger!

Daarmee rijft de Lotus Elise direct de titel binnen van sportwagen die het minst CO2 uitstoot voor zijn prestaties. Ook het verbruik van 5,04 liter benzine per 100 km doet verbazen, deze lichte sportwagen sprint immers in 6,5 seconden naar 100 km/u. Op één volle tank kan de Lotus Elise maar liefst 800 km rijden!

De motor die al dat werk levert is een 1.6 liter VVT-I motor, die 200cc kleiner is dan de motor in de Lotus Elise S. Toch weet hij evenveel vermogen te genereren. Dat deze motor zo’n goede prestaties levert, komt niet alleen door de intelligente samenstelling van de motor zelf, maar ook de wagen werd gebouwd om zo snel mogelijk te zijn. Het totaalgewicht komt neer op 876 kg. Ook de aerodynamische eigenschappen werden met 4% verbeterd.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Lotus Elise stoot slechts 149 g CO2 uit!"

  1. Buyck 12-04-2010 om 17:26

    Knap staaltje van “hoe het echt moet zijn” ! Dit is de referentie en nog goedkoop ook zowel in verbruik als aankoop.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...