Kleine facelift voor Audi A3

Audi A3 Sportback Facelift
De Audi A3 krijgt een kleine facelift om de concurrenten voor te blijven, het gaat om kleine uiterlijke en innerlijke wijzigingen.

De single-frame grille werd in een zwarte hoogglans verf gestoken en de luchtinlaten krijgen een accent in chroom. Daarnaast krijgen de deurklinken een chromen strip en werden de buitenspiegels aerodynamisch geoptimaliseerd. Achteraan krijgen alle A3 versies een nieuwe diffuser en bij de driedeurs A3 werden de achterlichten verdonkerd. Er zijn ook vier nieuwe lakkleuren beschikbaar voor de A3: Volcano Red, Dakota Gray, Amethyst Gray en Scuba Blue. Als laatste kan je de A3 nu ook afwerken met nieuwe velgen, zo is er keuze uit nieuwe 17″ high-gloss velgen en kan je ook twee velgensets van de Audi Quattro divisie bestellen: een setje vijfspaaks 17″ en een setje vijfspaaks 18″.

Ook binnenin heeft Audi enkele dingen aangepast. Zo vinden we een grijze achtergrond voor de wijzerplaten, een optioneel afgeplat lederen stuurwiel en een nieuwe versnellingspook voor de S-Tronic versies. Verder vinden we zwarte ringen rond de ventilatiemonden en een glanzende afwerking voor het optionele navigatiesysteem. De resterende interieurdetails worden afgewerkt met aluminium.

Onder de motorkap kan er tussen 9 verschillende motoren gekozen worden: vijf benzinemotoren en vier dieselmotoren. De nieuwe instapper is een 1.2 TFSI met 105 pk en 175 Nm koppel, deze verbruikt in theorie maar 5,5 liter benzine per 100 kilometer. Verder is er nog een 1.4 TFSI met 105 pk, een 1.8 TFSI met 160 pk een 2.0 TFSI met 200 of 265 pk (S3). Bij de dieselmotoren blijft de 1.6 TDI met 90 of 105 pk de instapper, verder kan je kiezen tussen een 2.0 TDI met 136 of 163 pk. De 1.6 TDI verbruikt amper 3,8 liter per 100 km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...