BMW 5-Reeks GT krijgt xDrive

BMW 5-Reeks Gran Turismo xDrive
BMW zal op het autosalon van Bejing naast de verlengde 5-Reeks ook vierwielaandrijving voor de 5-Reeks Gran Turismo voorstellen.

De BMW 550i Gran Turismo komt er optioneel met xDrive, BMW’s vierwielaandrijvingssysteem. De 550i beschikt over een 4.4-liter V8 en zorgt voor 407 pk en 600 Nm koppel. Dankzij xDrive wordt deze wagen nu nog dynamischer en preciezer bestuurbaar dan voorheen. De 550i xDrive Gran Turismo krijgt daarnaast een uiterst efficiënte automaat met acht verzetten.

Het xDrive systeem verdeelt in normale omstandigheden het vermogen in een 40:60 verhouding over de wielen. Extra sensoren meten continu of één van de wielen gaat slippen. Als het systeem dat detecteert dan wordt het vermogen zo verdeeld om zo snel en veilig mogelijk de bocht om te kunnen. Dit precieze en erg snelle controlesysteem maakt van de 550i xDrive Gran Turismo een erg veilige en uiterst dynamische wagen. In bochten wordt namelijk meer vermogen naar de achterwielen gestuurd, om zo onderstuur te voorkomen. Het xDrive systeem kan maximaal 80 procent van het vermogen naar de achterwielen sturen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...