Volvo S60 voor BTCS


Volvo maakt haar S60 klaar om deel te nemen aan het BTCS (Belgian Touring Car Series).

De wagen die je hierboven ziet heeft weliswaar weinig te maken met de Volvo S60. Het is namelijk zo dat de reglementering van het BTCS nogal streng is en dat elke wagen nagenoeg identiek is. Zo zal bijvoorbeeld de ophanging van elke wagen identiek zijn en mag er op gebied van aerodynamica ook zo goed als geen verschil zijn.

De motor die de kracht van al dit racegeweld levert is een V6-motor die maar liefst 410 pk uitbraakt. Een manuele zesbak zendt op zijn beurt al die kracht door naar de achterwielen. De S60 zal verschillende malen tweemaal 90 minuten rijden en ook éénmaal een uithoudingsrace rijden, die zo’n 12u duurt. (via AB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...