Renault, Nissan en Daimler werken samen


De groep achter Renault en Nissan en Daimler hebben besloten om in de toekomst nauwer samen te werken.

Deze beslissing werd kracht bijgezet door de onderlinge uitwisseling van aandelen. Hoe die structuur precies in elkaar zit, valt te beschouwen op de figuur onderaan. De samenwerking zal vooral op gebied zijn van kleine modellen en commerciële wagens. Verder zullen ook de aandrijvingen in coöperatie gemaakt worden.

Op gebied van kleine wagens zullen onder meer de Smart en de Renault Twingo onderdelen delen en zullen de elektrische versies van deze modellen ook samen ontwikkeld worden. Ook dieselmotoren zullen samen ontwikkeld worden, het komt er eigenlijk vooral op neer dat bestaande dieselmotoren van Renault-Nissan verder ontwikkeld zullen worden door Mercedes-technici om ze meer bij een Mercedes te laten horen.

Deze samenwerking zal niet alleen voor kleine modellen zijn, Mercedes zal namelijk zowel benzine- als dieselmotoren leveren aan Infiniti, het luxe-merk van Nissan. Het gaat hier om viercilinder en zescilinder motoren. De samenwerking zal voortaan ook samen bepaalde onderdelen aankopen, zoals batterijen. Daardoor zou de kostprijs gedrukt kunnen worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...