Officieel: Hyundai Sonata Hybrid

Hyundai sonata hybrid
Hyundai heeft op het autosalon van New York de Hyundai Sonata Hybrid voorgesteld, de benzinemotor heeft genoeg aan 6 liter/100 km.

De Hyundai Sonata Hybrid verbruikt dus nog aardig wat, maar dat valt te verklaren door de motorkeuze. Onder de motorkap vinden we namelijk een 170 pk sterke 2.4 liter benzinemotor die gekoppeld wordt aan een 40 pk sterke elektromotor die voor 200 Nm koppel zorgt. Het systeem werkt volledig parallel en wordt gekoppeld aan een automatische zesbak.

De Hyundai Sonata Hybrid weegt zo’n 1568 kg, en is dus een stuk lichter dan zijn concurrenten waaronder de Lexus HS250h en Toyota Camry. De wagen heeft op de snelweg genoeg aan 6 liter/100 km, niet slecht voor een benzinemotor. De wagen kan tot 100 km/u elektrisch rijden, de elektrische actieradius werd niet vrijgegeven. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Hyundai Sonata Hybrid"

  1. XliljeezyX 02-04-2010 om 15:28

    Nog best een zeer mooie hybride als je het mij vraagt

Reageer

Reactie aan het plaatsen...