Preview: Cosworth Impreza STI CS400

Cosworth Impreza
Cosworth en Subaru hebben de handen in elkaar geslagen en zijn van plan een monster van een wagen neer te zetten: de Cosworth Impreza STI CS400.

De cijfers die we doorkrijgen zijn alvast veelbelovend, zo zou de 400 in de naamgeving wel degelijk voor (ongeveer) 400 pk staan! Nul naar honderd zou bij dit rallymonster slechts 3.7 seconden in beslag mogen nemen, 1,5 seconden sneller dan de standaard Subaru Impreza WRX STI. De Ford Focus RS500 heeft er direct een kanjer van een rivaal bij!

Extra kracht betekent uiteraard een nood aan extra remkracht. De heren van Cosworth klopten aan bij AP-racing en gingen buiten met een nieuw rempakket, dat onder meer 355 mm schijven vooraan omvat. AP-Racing levert aan grote merken, waaronder ook Bugatti, dus het moet wel kwalitatief zijn! Van dit model zullen er 75 exemplaren gemaakt worden, die verkocht zullen worden vanaf juni.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...