Mazda koopt HSD: Prius-techniek


Mazda heeft duidelijk zin om hybride wagens te produceren, maar weigert het warm water opnieuw uit te vinden. Het merk kocht dus de expertise van Toyota.

Mazda wil tegen 2013 beginnen met de verkoop van hybrides in Japan. De bedoeling is dat de hybride techniek van Toyota gekoppeld wordt aan de milieuvriendelijke SKY-motoren van Mazda. Momenteel is die motor nog in ontwikkeling, maar binnen enkele jaren zou hij productierijp moeten zijn. De hybride aandrijving van Toyota (HSD) kennen we onder meer van de Prius en de Auris.

Dit project past perfect in de vermindering van brandstofverbruik met 30% tegen 2015. De strategie die Mazda hiervoor zal gebruiken is de ‘Building Block’-strategie, die inhoudt dat de basis van de voertuigen constant verbeterd zal worden en dat er geleidelijk aan meer en meer op elektriciteit zal overgeschakeld zal worden. Binnen enkele jaren zien we wellicht het definitieve resultaat van deze samenwerking, in tussentijd verwachten we één of meerdere milieuvriendelijke conceptwagens.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...