Officieel: Cadillac CTS-V Sport Wagon

Cadillac CTS-V Sport Wagon
Cadillac heeft vandaag de officiële details vrijgegeven van de Cadillac CTS-V Sport Wagon, net als de Coupé en Sedan beschikt hij over 556 pk.

De CTS-V Sport Wagon zal begin 2011 op de Europese markt komen en biedt een unieke mix tussen prestaties en ruimte. De CTS-V Sport Wagon wordt een concurrent voor onder andere de Audi RS6 Avant (580 pk). De kofferruimte bedraagt 720 liter, klap je de achterbank neer dan kan er zelfs 1.644 liter bagage mee.

En die bagage zal snel op zijn bestemming komen dankzij een 6.2-liter grote V8 met 556 pk en 747 Nm koppel. Dat vermogen wordt via een manuele of automatische zesbak overgebracht naar de achterwielen waardoor de wagen in minder dan 5 seconden naar 100 km/u sprint. Verder beschikt de CTS-V Sport Wagon standaard over Brembo remmen, Michelin Pilot Sport P2 banden en een magnetisch instelbare ophanging.

Deel dit bericht:

7 reacties op "Officieel: Cadillac CTS-V Sport Wagon"

 1. Mrnix 29-03-2010 om 20:20

  lelijk!

 2. XliljeezyX 29-03-2010 om 21:34

  Dat is wel een leuk +puntje, Hij wordt verkrijgbaar met een handbak! dat vind je niet terug bij de Duitsers!

 3. Kristof L 30-03-2010 om 9:11

  Magnetische ophanging? Zoals die trein in China ergens? Dus de wielen die ’t koetswerk al dan niet meer of minder afstoten? Is dit nieuw of zit dit al op vele auto’s?

 4. PJS 30-03-2010 om 9:44

  @Kristof L; Dat moest eigenlijk een magnetisch instelbare ophanging zijn ipv. instelbare magnetische ophanging..

  Is aangepast!

 5. Kristof L 30-03-2010 om 15:27

  Aha, dat zegt me inderdaad al meer. Door stroom te steken op de vloeistof die in de pistons zit wordt deze vloeistof minder indrukbaar, magnetisch afstotend. Zoix, voor zover ik ooit eens ergens gelezen heb.

  Goed, dan blijf ik wachten op magnetische veringen. Moet lukken. De auto die dan letterlijk omhoog wordt geduwd door afstotende magnetische velden te maken via een spoel. Misschien moet ik een patent nemen :-b

 6. PJS 30-03-2010 om 15:29

  Hier krijg je er uitleg over:

  http://www.youtube.com/watch?v=aNUBA6rMCWI

 7. geertvan-oosterwyck 11-03-2013 om 2:33

  die vering wordt toevallig ook gebruikt op rolls royce en de topmodellen van ferrari, zal dus wel in orde zijn zeker he?? ik heb zo een beauty gekocht, blijven jullie maar dromen, en rij maar verder in jullie seatje. Denk dat ik waarschijnlijk een van de enigste mensen in belgie zal zijn die met zo een superkanon rond ga rijden. Jullie beseffen niet eens hoe het is om met zulke auto te rijden, dit is de meest waanzinnige auto ooit

Reageer

Reactie aan het plaatsen...