Gelekt: Ford Focus RS500

Ford Focus RS500
Alles stond klaar om woensdag de nieuwe Ford Focus RS500 te onthullen, maar enkele Zweedse internetpiraten konden hun geduld niet binnen de perken houden dus hackten ze maar de promosite.

Hierdoor is alles wat vroeger naar buiten gekomen, wat ze bij Ford toch niet zo tof vinden. Naast de prachtige foto’s hebben we ook wat extra informatie, wat Ford woensdag nog gaat brengen is nu nog niet echt duidelijk, maar dat zien we dan wel.

Waar je bij een gewone Ford Focus RS de keuze kreeg tussen Performance Blue, Frozen White en Ultimate Green – onze kooptip! – heb je bij de RS500 geen keus, zo is er enkel matzwart ter beschikking. Maar geen nood, tezamen met de bloedrode Brembo’s ziet deze wagen er adembenemend uit. Dat mag ook wel bij een model waarbij de typebenaming refereert naar de legendarische Ford Sierra RS500 Cosworth.

Motorisch gezien krijgt de Focus RS500 een grotere turbo, een grotere intercooler en een sportieve luchtfilter opgeschroefd waardoor het vermogen stijgt van 305 naar 350 pk. Daardoor sprint de RS500 iets sneller naar 100 km/u, in plaats van 5,9 seconden heeft deze maar 5,6 seconden nodig. De topsnelheid bedraagt 263 km/u.

Interesse in deze afscheidseditie? Dan heb ik voor onze Belgische landgenoten goed nieuws, zo krijgt België zowaar 50 stuks ter beschikking van een totaal van 500, enkel Engeland overklast ons met hun 101 exemplaren. Onze Nederlandse buren moeten het slechts met 10 stuks stellen, zou ons voorkeursbehandeling iets te maken hebben met het Ford testcentrum in ons eigenste Limburg?

Nu is het enkel afwachten tot woensdag, hopelijk heeft Ford toch nog een verrassing voor ons in petto..

Deel dit bericht:

10 reacties op "Gelekt: Ford Focus RS500"

 1. PJS 29-03-2010 om 17:24

  Erg vet, maar 350 pk op de voorwielen.. Dat wordt harken!

 2. Mrnix 29-03-2010 om 17:59

  wohoow echt nice en ik ben niet ontevreden dat je niet kunt kiezen van kleur :p

 3. XliljeezyX 29-03-2010 om 19:01

  Ik heb alle foto’s geselecteerd en worden nu via een soort diavoorstelling weergegeven in me MS W7. En ik geniet van elke foto! Perfecte combinatie ook in het interieur! niet teveel, niet te weinig als je het mij vraagt!

  Maar wel cool dat limburg tegenwoordig van belgie is:
  ‘ in ons eigenste Limburg?’ 😛

 4. PJS 29-03-2010 om 19:17

  @XliljeezyX; in België heb je ook een provincie Limburg, net als Nederland. Het testcircuit van Ford ligt in Lommel, Limburg, België. 😉

 5. Brambo 29-03-2010 om 19:24

  even ter correctie… in België komen er maar 50…
  Nu niet dat het op die 5 aankomt, maar toch.

  Voor de rest vind ik het echt knap wat ford gedaan heeft. Eerst die extreme RS en nu nog een extremere RS500.

  Update: Aangepast, bedankt!

 6. Kristof L 30-03-2010 om 9:03

  Die testbaan is hip! 😀 Dat wist ik niet. Ziet er nog groot uit. Vooral die heel grote cirkel. Net alsof er een ufo is geland. (Alles is goed te zien via satellietbeelden van google maps). De auto… De meer pk’s dan de RS lijken me niet zooo extra veel bij te brengen tot het geheel. Zeker met die voorwielaandrijving. ‘Gelukkig’ dat je niet hoeft te kiezen van kleur. Want ik zou echt niet kunnen kiezen tussen het matzwart en dat felgroen.

 7. Kristof L 30-03-2010 om 9:13

  Trouwens, de site is al prijsgegeven! ‘Wegens overweldigende interesse’… Mooi verwoord 😀 http://www.focusrs500.com/

 8. Jeroen 30-03-2010 om 10:48

  grappig om te zien op de fotos dat het stuur links staat maar dat de auto wel in de UK ingeschreven is 🙂

 9. PJS 30-03-2010 om 10:52

  Inderdaad, de Focus RS500 zal enkel met het stuur links gebouwd worden, pech voor de UK!

  Verder is het matzwart eigenlijk geen echte lak maar een folie die samen met het Duitse 3M ontwikkeld werd. Aanpassen van de bestaande spuitcabines voor deze beperkte oplage was ongetwijfeld te kostelijk.

 10. chuwie 18-04-2010 om 15:50

  met deze speciale editie neemt ford afscheid van focus. en introduceren ze weldra de nieuwe Focus 😀 afscheid met een knaller noem ik dat :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...