Officieel: Lexus LF-A Nurburg Edition

Lexus LF-A Nurburg
Lexus stelt een speciale editie van de LF-A voor, waarvan er maar 50 stuks gemaakt zullen worden: de Lexus LF-A Nürburg Edition.

Aangezien er slechts 500 exemplaren van de LF-A over de toonbank gaan, weten we bij deze direct ook al dat de LF-A zonder Nürburg-uitvoering slechts 450 maal verkocht zal worden. De Lexus LF-A Nürburg Edition dient om de consument die naast recreatief rijden ook graag op het parcours racet tevreden te stellen.

Omdat 560 pk niet voldoende is voor dergelijke consumenten, komt het vermogen neer op meer dan 570 pk. Hoeveel meer, dat vinden we niet terug. De schakeltijd van de Nürburg Edition bedraagt 15 honderdsten van een seconde, 0.05 seconden korter dan die van de LF-A. Niet alleen de kracht en de techniek werd aangepast, ook de aerodynamiek onderging enkele veranderingen.

Zo is de spoiler vooraan een eind groter geworden, vinden we vin-achtige zijspoilers terug en biedt de achtervleugel meer neerwaartse kracht. Al deze ingrepen zorgen voor een nul-naar-honderd-tijd van 3,7 seconden en een topsnelheid van 325 km/u, ondanks extra tegenwind door de spoiler, die dan weer voor meer neerwaartse kracht zorgt.

De LF-A Nürburg Edition komt in vier verschillende kleuren: oranje, zwart, wit en mat zwart. Ook voor de interieurdecoratie krijg je niet al te veel keuze, Lexus laat je slechts tussen drie kleurenschema’s kiezen: zwart & rood, zwart & paars of zwart. De middenconsole zal steeds in een jasje van koolstofvezel zitten en de zetels zullen omhuld worden door Alcantara leder. Klanten van deze wagen mogen een jaar rondjes toeren op de Nürburgring en kunnen – indien nodig of gewenst – training krijgen over hoe ze die rondjes het beste kunnen afleggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...