BMW ontwikkelt assistent voor smalle passages

BMW Assistent Passage doorgang smalle
BMW heeft een techniek ontwikkeld die de bestuurder kan assisteren wanneer hij door een smalle doorgang moet rijden. Het systeem gaat na of de wagen er zonder schrammen door kan.

De Narrow-Passage Assistant zal voorgesteld worden tijdens de 25e verjaardag van het departement onderzoek en techniek van BMW. Het systeem maakt het de bestuurder makkelijker om door smalle passages te rijden. Het systeem helpt de bestuurder namelijk om een goede lijn aan te houden en dus langs beide kanten voldoende ruimte te laten.

Het systeem gebruikt een laser scanner die het gebied voor de wagen scant en ultrasone sensoren die de laterale ruimte tussen obstakels kan inschatten. Deze informatie wordt samengebracht tot een globaal beeld en doorgegeven aan de bestuurder. Het systeem is volgens BMW uitermate handig wanneer door wegwerkzaamheden bijvoorbeeld de baanvakken versmald zijn. Het systeem werkt nauw samen met het Head-up Display, er wordt duidelijk aangegeven of er genoeg ruimte is om te passeren en daarnaast wordt ook aangegeven of de bestuurder nog centraal in zijn vak rijdt. Doormiddel van een stuursignaal wordt de bestuurder geholpen om het ideale traject te volgen.

Deel dit bericht:

5 reacties op "BMW ontwikkelt assistent voor smalle passages"

 1. MRM 27-03-2010 om 11:59

  Ik zou zeggen, eindelijk!
  Onlangs nog dergelijke problemen gehad!

 2. PJS 27-03-2010 om 12:00

  Voor SUV’s is dit inderdaad wel een welgekomen aanvulling 😉

 3. Tim 27-03-2010 om 12:51

  Heel handig bij werkzaamheden , kan soms enorm smal zijn! Zeker met vrachtwagens in de buurt

 4. Mrnix 29-03-2010 om 18:03

  belachelijk gwn binnen 10 jr ga je niet eens meer zelf moeten rijden…
  Als je dit echt nodig hebt ben je tog wel een slechte rijder hoor als je je auto nog niet eens kent…

 5. XliljeezyX 29-03-2010 om 19:03

  @Mrnix, Ik vind het soms ook allemaal wel wat te overdreven. Het kan soms wel handig zijn maar af en toe draaien die Autofabrikanten echt door met hun technieken.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...