Lexus CT200h wordt uiterst veilig


De Lexus CT200h, Lexus’ antwoord op de BMW 1-Reeks en de Audi A3, zal over uiterst veel veiligheidssnufjes beschikken.

De CT200h, die in Genève werd voorgesteld, zal bijvoorbeeld over het PCS-systeem (Pre-Crash Safety) beschikken. Dit systeem scant de weg en wanneer er een crash dreigt te gebeuren, zal de wagen zijn remkracht verhogen en worden de gordels strak aangetrokken. Om te voorkomen dat het tot een crash zou komen, zal de CT200h eerst meerdere waarschuwingen geven aan de bestuurder, wanneer hij zich in een gevaarlijke situatie bevindt.

Om het rijden op de autosnelweg te vergemakkelijken, zal ACC (Adaptive Cruise Control) ook beschikbaar zijn op de CT200h. De wagen probeert de opgegeven snelheid te halen, maar wanneer er voorliggers invoegen, zal de wagen zelf afremmen. Verder zullen de meer gekende systemen, zoals ABS, ESP en VSC (Vehicle Stability Control) ook op de CT200h zitten. Al deze systemen zijn compatibel met het ECB-R systeem (Electronically Controlled Braking Regeneration), dat remenergie recupereert.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...